Pilvipalvelut osana yrityksen arkea

Tietoturvallinen työskentely ei ole itsestäänselvyys tänäpäivänä – erilaisia viruksia ja jopa täysimittaisia kyberhyökkäyksiä tehdään pahimmillaan palomuurienkin taakse suojattuihin tiedostoihin. Tästä huolimatta työntekijöiden työskentelystä tulisi pystyä tekemään mahdollisimman helppoa, jonka vuoksi suunnittelua, töiden toteuttamista sekä eri muotoisten tiedostojen tallennusta tulisi pystyä helpottamaan arjen tuoksinnassa. Ottaen huomioon myös tämän päivän etätyöskentelyn mahdollisuudet. Yhtälö ei siis ole aina helppo toteuttaa, mutta onneksi siihenkin löytyy toimivia ja ennen kaikkea turvallisia ratkaisukeinoja.

Pilvestä apua

Ongelmien ratkomiseksi ja turvallisen työskentelytavan löytämiseksi kannattaakin kääntyä kohti uusia IT-palvelukokonaisuuksia, joiden puitteissa yritys saa samalta palveluntarjoajalta kokonaisvaltaiset pilvipalvelut, joihin voidaan integroida osaksi erityisiä ohjelmistokokonaisuuksia, kuten esimerkiksi CAD-ohjelmien virtualisointeja. Näin ollen yritys pystyy ajasta ja paikasta riippumattomasti jakamaan tiedostoja sekä työstämään erilaisia hankkeita ja projekteja jopa yli maarajojen. Ja kun lähes rajatonta tallennustilaa on pilvin pimein, ei tarvita kalliita laitehankintoja tai muitakaan investointeja. Ainoastaan toimiva verkkoyhteys vaaditaan.

Askel uuteen aikakauteen

Pilvipalvelut edistävätkin sekä helppoa että joustavaa, ajasta ja paikasta riippumatonta etätyöskentelyä. Myös tiimien muodostaminen helpottuu, kun samaa työtä voi työstää yksi tiimin jäsen Euroopasta, toinen vaikkapa Kiinasta. Pilvipalveluiden maine onkin kuuluisa siitä, että ne ovat erittäin helppoja ja kustannustehokkaita käyttöönotettaessa ja vielä helpompia käyttää arjen työskentelyn lomassa.

Yhdessä helppo käytettävyys, rajattomat integroinnin ja käytön mahdollisuudet sekä kiistaton tietoturvallisuus tarjoavatkin yrityksille erityistä etua, jota ei kannata ohittaa. Ei siis kannata jäädä odottamaan, vaan ottaa rohkeasti askel kohti uutta ja uljasta digitaalisuuden aikakautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *